Logo-Moduvan

(onder-motorkap) luchtcompressor 

De onder-motorkap 1000 L/min. schroefcompressor is de perfecte keuze voor mobiele bandenmontage en onderhouds-/ondersteuningsvoertuigen. Het compacte en krachtige ontwerp is volledig ontworpen om te integreren in lichte bedrijfsvoertuigen. Door ruimte vrij te maken, het gewicht aanzienlijk te verminderen om het laadvermogen te verhogen en om veelvoorkomende veiligheidsproblemen met traditionele luchtcompressoren op te lossen. 

Om het systeem te bedienen, brengt u eenvoudig de handrem van het voertuig aan bij draaiende motor en drukt u op de aan/uit-knop schakelaar. Eenmaal ingeschakeld schakelt een elektromagnetische koppeling de motor in om het motorvermogen naar de compressor over te brengen. Het motortoerental zal toenemen en de VR40 zorgt voor een constante, continue luchtstroom naar uw gereedschap: 1000 L/min., 10 bar, met 100% duty cycle, VMAC-olie-geïnjecteerde schroeflucht. 

De unieke gepatenteerde WHASP-tank is een geïntegreerde koeler/tank die in of onder het voertuig wordt gemonteerd. Een lucht/oliemengsel wordt vanuit de compressor in de WHASP-tank gestuwd, die het lucht/oliemengsel koelt, scheidt en vervolgens de olie terug naar de compressor terugvoert. De perslucht stroomt continu naar uw extra luchtreservoir (indien aanwezig) en in uw gereedschap. 

Wanneer er geen lucht wordt gebruikt, wordt het systeem uitgeschakeld en automatisch opnieuw opgestart zodra het gereedschap wordt hergebruikt en er lucht nodig is. Dit verlaagt het brandstofverbruik, de uitstoot en de geluidshinder.

  • verhoogde efficiëntie 
  • verhoogde productiviteit 
  • hogere winstgevendheid 

Het voertuiggewicht verminderen met 132 kg

Het mobiele persluchtsysteem VMAC Systems VR40 kan het brutogewicht van het voertuig met maar liefst 132 kg verminderen. Minder gewicht betekent dat u meer vracht kan meenemen of kan profiteren van een lager brandstofverbruik. 

Bespaar ruimte

Het VMAC Systems VR40 persluchtsysteem kan tot 0,28m3 laadruimte vrijmaken doordat de compressor in de motorruimte wordt gemonteerd. Er is geen ruimte nodig in de laadruimte als de horizontale WHASP is gemonteerd. Indien er problemen zijn bij off-road rijden kan er voor een verticale WHASP-tank gekozen worden. De VMAC VR40 luchtcompressor is speciaal ontwikkeld om veiligheidsrisico’s te vermijden. Het helpt u te voldoen aan gezondheids- en veiligheidseisen met inbegrip van giftige dampen, werkgeluiden en eisen met betrekking tot toxische dampen, blootstelling aan geluidsoverlast en brad in de vrachtruimte. 

De productiviteit maximaliseren tot 1000 l/min., 100% van de tijd 

De VR40 maakt gebruik van een gepatenteerde draaischroeftechnologie die ontworpen is om 100% van de tijd te draaien zonder te stoppen. De gebruiker hoeft niet te wachten tot het systeem weer druk opbouwt, maar kan gewoon doorgaan met werken. De VMAC VR40 biedt werkelijk tot 1000 L/min. 100% van de tijd.

Specificaties

Luchtcompressor: 
Tot 1000 L/min., 10 bar, 
100% activiteitscyclus, 
VMAC-draaischroef, riemaandrijving. 

Gewicht: 39 kg 

Display-box: 
Gemakkelijk af te lezen urenteller, hoge inactieve aanpassing. 

Lucht-ontvangtank: 
Minimaal 22 L lucht-ontvangtank - Aanbevolen voor de beste prestaties. 

Garantie: 
VMAC levenslange garantie op VMAC-luchtcompressoren; een jaar op alle andere belangrijke onderdelen. 
Ga voor meer informatie naar: www.vmac.ie 

Veiligheidsvoorzieningen: 

  • Elektrische koppeling 
  • Thermisch beveiligingscircuit van de compressor 
  •  Automatische snelle afblaasklep op de tank - 14 bar overdrukklep - 14 bar drukontlastingsklep 
  • De handrem moet ingeschakeld zijn